Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се очаква да представи пакет мерки за защита на уязвимите домакинства срещу предстоящото увеличение на цените на енергията следващата събота, когато ще бъде открит Международният панаир в Солун, съобщава в. "Катимерини", цитирана от БТА.

Изданието посочва, че по време на традиционната си реч на откриването на панаира Мицотакис ще представи основните линии на икономическата политика през 2022 г.

Очаква се също така да бъде удължено и през следващата година спирането на плащането на данък "солидарност" за служителите в частния сектор и работещите на свободна практика, както и намалението на вноските за социално осигуряване с три процентни пункта. Данъкът върху приходите на компаниите пък ще бъде намален на 22 процента от сегашните 24 процента.

Стойността на целия пакет мерки се очаква да превиши 1,5 милиарда евро, посочва вестникът.

85-тото издание на Солунски международен панаир ще се проведе под мотото "Гърция: Минало-Настояще-Бъдеще" в Международния изложбен център в Солун между 11 и 19 септември при спазване на протоколите за здравна безопасност.