Асен Василев, който има двама началници на кабинета - като министър и като вицепремиер, е назначил на втория пост съпругата на министър Даниел Лорер - Виолета Лорер, сочи справка на администрацията на Министерския съвет, получена по Закона за достъп до обществена информация от clubz.bg. Втората му бройка в МС е заета от пиарката Лидия Колева, която му бе медиен съветник и в служебния кабинет.

Виолета Лорер бе два пъти служебен зам.-министър на Асен Василев - веднъж през 2013 година в Министерството на икономиката и втори път - в Министерството на финансите в кабинета "Янев".

Премиерът Кирил Петков е назначил 9 от планираните 17 съветници. Сред тях са Лена Бориславова, началник на кабинета му, бившата говорителка на МВнР от първото правителство на ГЕРБ Весела Чернева, шефът на пресцентъра на МС Александра Тренкова, бившата депутатка от ПП и бивш зам.-министър на икономиката Яна Балникова, председателят на асоциацията на планинските водачи Любомир Попйорданов, Таня Павлова, Владимир Барзов от Междуведомствената група за проверка на ДКК и Димитър Бучков.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова е назначила двама съветници от 12-та, на които има право. Те са началникът на кабинета Росен Енчев и медийният съветник Николета Абрашева.