В петък, в 17,30, съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на "Булгаргаз". Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър.

Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда - Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.

В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов. 

От повече от месец се води битка в газовия бранш, в която се включи и министърът на енергетиката Александър Николов, според който не е направено всичко възможно да се вземат всичките количества азерски газ по алтернативен на непостроената газова връзка с Гърция маршрут. 

Николай Павлов е свързван с президента Румен Радев, чийто служебен министър на енергетиката беше. Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие "Булгаргаз" да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило.