Чушките за пълнене задминаха по цена каймата по пловдивските хипермаркети и на места се продават за 6,79 лв. за килограм. Има и по-евтини – едва 5,99 лв. А ако човек обича постните ястия, ще трябва да се примири с мисълта, че чушките струват между два и три пъти повече от ориза.

Краставиците по 7 лв. килограмът набраха такава популярност, че в мрежата вече се появиха вицове от типа, че шопската салата се предлага в два варианта: икономичен – с трюфели, и луксозен – с краставици. Но пък цената им продължава да расте и в някои търговски обекти те вече са по 7,50 лв.

Айсбергът пък стигна цена от 5,79 лв. за килограм, но има и магазини, в които се предлага на промоция за между 2,80 и 3,50 лв. на брой. На намалената цена обаче салатният зеленчук не е достатъчно свеж.

От плодовете нормална цена държат само ябълките, които се намират и за 2 лв. Помелото се предлага за 6 лв. килограмът, гроздето без семки – за 10. Ягодите са 10-12 лв.

„Добре че не сме вегани, и месото поскъпна, но все пак е доста по-евтино от плодовете и зеленчуците“, говореха си две жени, изумени от цените в голям пловдивски магазин.