КЕВР извършва извънредна проверка на "Топлофикация - Перник" АД заради влошено качество на топлоподаванетоКЕВР извършва извънредна проверка на "Топлофикация - Перник" АД заради влошено качество на топлоподаването.

Проверката извършва работна група на регулатора със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров, съобщиха от КЕВР.

Това се прави е във връзка с жалби на клиенти на дружеството и сигнали на Областния управител на област Перник и Омбудсмана на България, в които се информира за зачестили проблеми с топлоподаването към клиентите.

В рамките на извънредната проверка КЕВР ще установи всички факти и обстоятелства, които са в обхвата на регулаторните й правомощия. Основната задача на проверяващия екип е да бъде установено дали са налице нарушения на издадените от Комисията лицензии на "Топлофикация - Перник" АД за производство на топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия на територията на гр. Перник. Изискана е документация и вече се извършва анализ на първоначално получени от дружеството данни и информация за нарушено качество на топлоподаването.

След приключване на извънредната проверка КЕВР ще изготви констативен протокол и доклад за резултатите и ще предприеме съответните действия за гарантиране качеството на топлоснабдяването и интересите на засегнатите клиенти на дружеството, се посочва в съобщението.