Областният управител на Велико Търново върна като незаконосъобразно решение на Общински съвет Павликени, с което на концесионера на кариерите за базалт Румен Гайтански - Вълка в село Върбовка се дава общински горски път.

Върнатото от Людмила Илиева решение е взето от общинските съветници в Павликени на 31 март, когато пред Общината граждани протестираха срещу бъдещото изграждане на завод за 420 милиона евро на Вълка, в който ще се изгаря боклук.

Според областния управител  решението за предварително съгласие за смяна на предназначението на селскостопански горски ведомствен път и учредяването на вещно право на строеж на фирма „Петрургия“ е незаконосъобразно, защото пътят не попада в площта на концесията. До 3 май Общинският съвет трябва да преразгледа решението си.

Все още няма насрочено заседание на Експертния екологичен съвет, който за втори път трябва да се произнесе по доклада за оценка въздействието върху околната среда на завода за каменна вата.

В региона вече са събрани над 10 000 подписа срещу инвестиционното намерение за завода с изсталация за изгаряне на битови отпадъци.

„Заставам на страната на гражданите и ще гласувам против доклада“, заяви кметът на Павликени инж.Емануил Манолов.