Измервателната станция показа стряскащи завишения на нормите на серен диоксид 

След като два дни официалната държавна измервателна станция, която мери показателите на въздуха в Димитровград, не отчиташе данните за серен диоксид, днес заработи и отчете завишени норми - над два пъти спрямо допустимите. Същите данни бяха измерени и през последните дни от двете чисто нови станции, дарени от ТЕЦ "Марица 3".

Данните са публични и достъпни на сайта на Изпълнителната агенция по околна среда www. eea.government.bg, а данните от новите 2 станции могат да бъдат наблюдавани на страницата на Община Димитровград.

Въпросът кой замърсява Димитровград става актуален още повече, защото централата не работи от седмица, а досега тя бе сочен за основен виновник.

Хората в града се чудят дали се прикрива  истинският замърсител и дали отчита лкоректни данни остарялата измервателна станция.

В същото време цената на за спирането на ТЕЦ "Марица 3" ще бъде платена от всички, защото всеки непроизведен мегават създава дефицит, а качеството на въздуха в Димитровград остава същото. Само безработните се увеличават с 300.

Показателите от станциите, дарени от ТЕЦ "Марица 3"
Показателите от станциите, дарени от ТЕЦ "Марица 3"