Никола Минчев обяви за председател Иван Манев от ”Продължаваме промяната”, после обяви че ще премисля решението си

Нова временна комисия ще заседава в Народното събрание, този път за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводите за пренос на природен газ от Руската федерация "Южен поток" и "Турски (Балкански) поток", както и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България)

Комисията е по искане на ДПС и е със срок на действие 1 месец. Три почивки от по 15 минути и час и половина парламентарно време отне създаването на комисията и избирането на председател. 

Въпреки че е по инициатива на ДПС, председател ще бъде депутатът от “Продължаваме промяната“ Иван Манев. Той, заедно със Станислав Анастасов от ДПС бяха двете предложния, но и кандидатурите и на двамата не събраха нужните гласове “за”. Повече обаче получи Манев, затова и председателят на НС Никола Минчев го обяви за шеф, но после обяви, че ще даде трета кратка почивка, за да премисли решението си.

Оттук нататък ако искате да съществува това Народното събрание, ще трябва консенсус, виждате ли го?, обърна се Радомир Чолаков от ГЕРБ към Минчев.