Искането за 3,9 млрд. лева било направено на 6 юни, обяви депутатът 

Такса спокойствие на политически брокери няма да плащаме. Така в кулоарите на парламента депутатът от “Продължаваме промяната” Йордан Терзийски коментира подадената оставка на регионалния министър Гроздан Караджов и исканите средства от МРРБ.

Няма да харчим безразборно, нито едно друго министерство не е искало актуализация от подобен размер, не смятам, че е редно да се поставят така ултимативно въпросите, заяви Терзийски.

Той разказа хронологията на въпросните милиарди.

“Зададохме въпрос на финансовото министерство има ли искане от МРРБ за увеличение в бюджета и ако има такова, да ни бъде предоставено. От финансовото министерство ни върнаха документ, подписан от Гроздан Караджов, с който искат над 3,9 млрд. лева допълнително. В този документ има плащания по текущи ремонти и поддържа, междуведомставената комисията все още работи и и няма как да се извършват плащания. По наша информация над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона и са се извършвали основни като текущи. Има надвъзлагане по всички договори за обществени поръчки.”, посочи Терзиев.

По думите му това са казуси, които тепърва трябва да се разглеждат от Народното събрание.

Искането за 3,9 млрд. лева било направено на 6 юни, посочи още депутатът.