Google и Apple блокираха приложението на "Максим" от платформите Play Store и App Store. Дори при влизането в страницата му се изписва "404 В задънена улица сме!"
      Първи за този блокаж разбраха естествено таксиметровите водачи. Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи и администратор на една от таксиджийските група във фейсбук каза, че Google и Apple са ударили "Максим", вече не може да се тегли приложението им. Но при тези клиенти, които вече са го изтеглили, то продължавало да си действа.

Във фейсбук 

На 1 юли Министерството на транспорта и съобщенията  сигнализира компаниите Google и Apple за приложението „Максим“, което е достъпно в техните платформи Google Play и Apple App Store. В изпратено писмо от министър Николай Събев до двете компании се посочва, че услугата се извършва в противоречие с нормативите за таксиметров превоз на пътници. Той отправя изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение на територията на България. 

Това той направи след среща с таксиметровия бранш, са която се обсъдени мерки срещу нерегламентирания превоз. Тогава от бранша потърсиха съдействието на министъра за спиране на приложението. Освен това Събев сезира МВР, КЗК, КРС и НАП за проблема, с цел предприемане на необходимите действия от тяхна компетентност. От институциите не бяха получени навременни отговори в уверение на това, че са предприети конкретни мерки.

Още на 1 юли  в съобщението си за писмото до Google и Apple от министерството съобщават, че  към настоящия момент дружеството "Такси Максим" е с прекратена дейност и е в ликвидация. 

Кирил Ризов от съюз "Такси" писа във фейсбук, че браншът има пет искания за законови промени, които да не допускат появата на нереграменирани превози на пътници и докато не станат факт, борбата с тях не е приключила.