Проф. дтн инж. Николай Вълканов връчи днес стипендии от по 3000 лв. за тази година на 15 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). За тази година собственикът на "Минстрой холдинг" е отпуснал 20 стипендии и на студенти от Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Подпомагането на добрите студенти в университета от "Минстрой холдинг" е част от политиката на компанията за свързване на образованието и бизнеса. На компанията, освен образовани в минното дело служители, й трябват геодезисти, инженери, строители, хидроинженери, все възпитаници на УАСГ. 

Преди отличниците да получат сертификат за стипендиите си, Вълканов изнесе лекция пред препълнена аудитория. Собственикът на една от големите минни компании, който е и председател на Българската минно-геоложка камара и зам.-председател на КРИБ, говори за икономическата ситуация в България, какво се случва с държавата в рецесията, за плана за възстановяване и устойчивост и с възможностите за компаниите.

Николай Вълканов ги запозна и с проектите на "Минстрой". "Студентите имат нужда да се докоснат до реалния бизнес, до отделните проекти и изпълнението им, което не е свързано само с формули и учебници, а с неща от реалния живот", каза той.

Николай Вълканов (вляво) по време на връчването.
Николай Вълканов (вляво) по време на връчването.
Студентите по време на лекцията.
Студентите по време на лекцията.