С 166 гласа "за" депутатите  бяха единодушни за създваване на временна комисия за сравяне с недостига на дърва и високите цени за отоплителен сезон 2022-2023г. 

Народните представители гласуваха и за редакционна поправка, комисията да продължи своята работа в 30 дневен срок, с 161 гласа "за". 

ПГ на "Продължаваме промяна", предлага създаването на комисията, като според предварителния анализ, представен от тях,  основната причина за недостига и растящите цени на дървата за огрев е липсата на механизъм за прозрачно планиране и реализиране на заявките и доставките на дърва за българските домакинства, както е налице и презапасяване.

 Ясно е, че достатъчно се добива дървесината. Въпроса е какво се случва и до кого стига. Този пробелм е от години, но сега ескалира. Важно е, дърводобива да не се изполва за политически цели. Надявам се тази комисия да даде  правилните точни решения и да поставим под въпрос дали бизнеса или местното неселение е с преоритет, коментира Иван Иванов от ДПС. 

Идеята е не да политизираме темата, а да излезем с доклад и с решениие. Тази тема е важна, подкрепете тази комисия, призова от трибуната Росен Костурков от ПП.

 Министърът на земеделието Явор Гечев, потвърди, че Министерството на земеделието ще участва в тази комисия. Като отново припомни, че има  аномалии, но ще има дърва за всички, въпреки затрудненията. 

Комисията ще се състои от 14 народни представители, като с 155 гласа "за", депутатите гласуваха Любен Иванов от ДБ да оглави временната комисия.