1 месец временна комисия в Народното събрание ще проверява фактите и обстоятелства около меморандума с "Джемкорп". Депутатите я създадоха по искане на ГЕРБ-СДС, който в неделя изнесоха нови данни по казуса. Според партията има заплаха за националната сигурност и се заканиха да изпратят сигнал до ДАНС и МВР. Комисията ще се води от Десислава Трифонова от ГЕРБ. 

Прекратен ли е меморандумът или не - това беше основната тема, около която се завъртя дискусията за това дали е нужно да има временна комисия. 

Според "Продължаваме промяната" създаването ѝ е излишно и пилеело време и ресурс на Народното събрание, меморандумът е прекратен, а с темата се спекулирало. 

Искрен Арабаджиев направи и импровизация с късане на правна диплома. Посочи и че темата се отклонявала от основната, а именно че партията на Борисов не можела да направи правителство. 

Не скъсахте дипломата, а дневния ред на парламента, обърна внимание Тома Биков от ГЕРБ. 

Г-н Арабаджиев, най-смешното беше, че казахте че ГЕРБ нямаме експерти, а вашият премиер на 6-тия месец каза, че не върви работата, ама сте щели да се научите. Много беше драматично как скъсахте програмата от парламентарната банка, аз лично се впечатлих, иронизира го Делян Добрев.

Според него ПП се притесняват от доклада, с който ще излезе временната комисия.

Кирил и Асен (Кирил Петков и Асен Василев - бел.ред.) са подписали този меморандум като селски кметове в Гранитна зала на МС, без да питат никого, каза още Добрев. 

Десислава Трифонова от ГЕРБ контрира "Промяната", цитирайки служебния министър на енергетиката Росен Христов, че меморандумът все още бил в сила.

Не сте чисти, с "Джемкорп" доказахте, че нито сте добрата промяна в България, нито имате право да говорите за реформи, обърна се още Трифонова към колегите си от ПП. 

В 47-тото Народно събрание отново имаше комисия по същата тема.