През 2016 г. Нико Розберг стана шампион на Формула 1 като част от заводския отбор на Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Очакваше се след края на състезателната си кариера пилотът да стане посланик на марката, но спортистът реши да се заеме с проекти в областта на екологията. За целта Розберг-младши добавя мощни, но екологични модели към своя автопарк от лични автомобили, като последния от тях е хърватския електрически Rimac Nevera.

През лятото на 2022 г. стана известно, че първият купувач на хиперавтомобила с 1914 конски сили е именно германският шампион от Ф1. Пилотът избра цвят Stellar Black за своето купе с полирани джанти Vertex и лъскави черни спирачни апарати, а интериорът е облицован в черна алкантара. Има и специален подлакътник с табелка с подписа на Розберг и фабричния номер на возилото.

Колата беше доставена от Rimac Automobili на Бъдни вечер, така че Розберг имаше време в последните дни от изминалата година да избробва колата в Монако и трасето около Княжеството, където се провежда прочутото рали. Пилотът засне процеса на доставка на хиперавтомобила и след това подготви видео за първото пътуване на най-мощния Rimac Nevera.

Rimac Nevera има четири електрически мотора с мощност от 1914 конски сили и 2360 Nm въртящ момент. Батерийният пакет с капацитет 120 киловатчаса е интегриран в структурата на монокока от въглеродни влакна. Ускорението от нула до 100 км/ч отнема 1,97 секунди, а до 300 км/ч - 9,3 сек. Максималната скорост е 420 км/ч.