Върховният административен съд  остави без движение жалбата на "Уилинк" ООД срещу процедурата за наем на хеликоптер за медицинска помощ. Тя бе обявена от "България Хели Мед Сървиз", компанията, която щеше да бъде авиационен оператор за спешната медицинска помощ по въздух. За да започне процедура по лицензирането й, компанията трябваше да има поне един хеликоптер.

Четвърто отделение на ВАС се мотивира за прекратяването с факта, че частната жалба не е приподписана от адвокат или юрисконсулт и към нея не е приложен документ за платена държавна такса. Невнесената такса е 150 лева. Така че върховните административни съдии пуснаха поръчката. 

Само че на 22 февруари служебното правителство закри "Хели Мед Сървиз" и прехвърли дейността за спешна помощ към Държавния авиационен оператор (правителствената авиокомпания), който преди носеше името "Авиоотряд 28". Според министъра на транспорта Христо Алексиев закритата фирма е без опит, докато правителствения отряд има. 

Вече бившият шеф на "Хели Мед" и бивш депутат от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков каза, за "24 часа", че компанията е в ликвидация, самият той вече не е там. "Жалбата си свърши работата по учебник, процедурата я няма. Не може да я поеме друг, тъй като титулярът е в ликвидация".