Не виждам защо повече трябва да продължава този театър. Не искам да ме свързват с това, каза банкерът Николай Каварджиклиев

"Нашият кандидат заяви желанието си да бъде оттеглен и ние ще го уважим. Не желаем да участваме в предварително нареден мач"

За това съобщиха на брифинг в парламента от БСП. Номинацията им за шеф на БНБ бе банкерът Николай Каварджиклиев.

"Както знаете това вече се получи и с НЗОК. Ние предложихме изключително качествен човек, без никакви забележи. Естествено беше отхвърлен, не заради качествата, а точно заради такъв нареден мач", посочи лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

"Тук се разиграва задкулисието в пълната си сила последните дни. Имитира се демократичен процес на справедлив избор, но вместо това се случва нареден избор за договорено задкулисно лице за управител на съответния орган, или в случая на БНБ", добави още соцлидерката.

Тя беше категорична, че няма да играят ролята на смокинов лист. 

Самият Каварджиклиев обясни, че решението си е взел, защото дори преди да минат изслушванията в зала и комисия, две политически сили са взели тяхното решение. 

"Не виждам защо повече трябва да продължава този театър. Ни искам да ме свързват с това, затова преценихме че е по-добре моята кандидатура да бъде оттеглена", каза банкерът.