"Има почивка 15 минути, защото се оказва, че докато текат разговорите между политическите партии и представителите на протестиращите, икономичска полиция издрирва и звъни на хората, които са горе", обясни Тошко Йорданов пред журналистите.

Това били двама от синдикалните лидери.

В дадената почивка той, заедно с Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев дадоха изявление в което обясниха какво се случва на срещата между правителството и миньорите.  

"Двама човека има привикани. Стана скандал разбира се. Попитахме Денков защо се случва така, а той не знаеше какво се случва и човека, който "кара влака" горе на срещата Делян Пеевски, даде 15 минути почивка, за да отидат да проверят в МС какво се случва", продължи да разказва Йорданов.

"Икономическа комисия звъни на хора, които са начело на протестите. Звъняла е по време на протеста и сеега по време на сещата, определено не е, за да ги питат дали са си платили данъците", смята той.

Обясни, че единия са го привиквали вчера, а на другия не е спрял да му звъни телефона горе. 

Иначе има тотално разминаване межу протестиращите и протестиращите. Правителството през цялото време се мъчи да ги убеди, че пряват това, което миньорите искат, а те им говорят с цифри и им обясняват как не може да се намаляват мощности и хората трябва да работят. 

"Те уж ги разбирали, но продължават да обясняват, как трябва да бъдат намалени. Общо взето е това разговора до момента. Непоследователно воден, без конкретика", каза още Йорданов.