За трети пореден път Американска търговска камара в България (АТК) ще отличи най-активните си членове, които са допринесли в най-голяма степен за успеха на организацията и за подобряване на бизнес климата у нас през 2022 г. Победителите ще станат известни по време на Благотворителната вечеря по случай Деня на благодарността на 21.11.2023 г., организирана от камарата. Това е най-значимото събитие с кауза от календара на организацията, на което присъстват близо 300 души – представители на членовете, служители от посолство на САЩ и партньори.

 Номинирани в три категории са дванадесет компании. Те бяха избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на камарата в съвместните им усилията за подобряване на инвестиционната среда и на бизнес климата в страната. Бордът на директорите  ще отличи и проект на годината, като тази година за тази награда се "борят" два проекта.

„За трета поредна година, Американска търговска камара в България отличава своите най-активни членове. Тези номинации потвърждават факта, че тяхната ангажираност расте и че те приемат приоритетите на камарата и за свои. Нещо повече, тяхната активност допринася за общите усилия за реално подобрение на инвестиционния климат, върховенството на закона, отбраната и др. сектори. Щастливи сме, че нашата бизнес общност е жизнена и предоставя реални резултати в полза на отделните индустрии и на обществото като цяло." - посочи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

Номинациите са:

В категория „Малки и средни предприятия":

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", Американски университет в България, Ейч Ар Кансълтинг Партнърс и Сънфуудс (МакДоналд'с България).

В категория „Корпоративни членове":

В нея членуват 68 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори", „Адеко" България, Менпауър България и Фондация „Америка за България".

В категория „Големи корпорации":

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните: "Ай Би Ем България", „Дънди Прешъс Металс", "Ей И Ес България" и "КонтурГлобал Марица Изток 3".

За проект на годината са номинирани:

- Доклад за декарбонизация на електроенергетиката на България.
    - Заедно за Украйна.