Нова ферма за кафе в Дъхон, провинция Юннан, беше построена и завършена за по-малко от три месеца. „Качеството на кафените зърна, които ние отглеждаме, е изключително високо“, каза Дън Дзъян, председател на компанията, пише радио Китай. 

Местната индустриална верига за отглеждане и производство на кафе се развива изключително бързо и все повече компании създават свои производствени бази тук. „Комбинацията от силна индустриална база и професионален научен изследователски екип тук прави мястото много подходящо за компании като нас, които разработват свои нови продукти“, казва Шан Юнхуей, управител на друга компания за производство на кафе.

В района се полагат и допълнителни усилия за разгръщане на потенциала за растеж и насърчаване на устойчивото развитие. В Дъхон се намира и Изследователският институт по тропическо земеделие на провинция Юннан, който провежда изследвания върху кафените плантации от далечната 1967 г.

За миналата 2022 г. в Дъхон са били произведени повече от 11 хиляди тона кафе и стойност на промишлената продукция от 3,08 милиарда юана (около 433,7 милиона щатски долара). Развитието на сектора за отглеждане и производство на кафе съживява райони като Дъхон и представя нови възможности за развитието им.