Днешните автомобили, свързани с интернет и клетъчни мрежи, изискват няколко антени, но инсталирането им често ограничава възможностите за дизайн и нарушава аеродинамиката. Компанията LG е готова да промени това с прозрачна антена, интегрирана в предното стъкло.

Разработена в сътрудничество с френския производител на стъкло Saint-Gobain Sekurit, антената се състои от две свързани ленти от прозрачен филм. Те се намират в горния ръб на предното стъкло или на стъкления шибидах, ако е част от оборудването на автомобила. Те могат да бъдат нанесени върху повърхността на стъклото или вградени в него.

LG се хвали, че устройството има повече от 80 патентовани иновации, включително технология за прозрачен електрод. От каквото и да е направена, за антената се твърди, че надеждно приема 5G, Wi-Fi, Bluetooth, радио и сателитни сигнали, включително GNSS (глобална навигационна сателитна система). Технологията за прозрачна антена ще бъде официално представена следващия месец на изложението за иновации CES в Лас Вегас.