Обновеният Land Rover Defender получи модернизиран двигател D350 - най-мощният дизелов мотор в своята история. Агрегатът е с мощност 345 конски сили, което е с 49 повече от D300. Въртящият момент е увеличен с 500 Nm до 700 Nm. 

Новата версия Land Rover Defender 110 Sedona Edition. Снимки: Land Rover
Новата версия Land Rover Defender 110 Sedona Edition. Снимки: Land Rover

Други нововъведения са свързани с нивото на комфорт: Signature Interior Pack, стандартен за Defender X и V8, се предлага в редица нива на оборудване. Той добавя предни седалки с електрическо завъртане в 14 посоки, функции за отопление, вентилация и памет, както и опори за главата. Пакетът е допълнен с по-приятни на допир довършителни материали и джобове за съхранение на дребни вещи.

За "дългия" Defender 130 пакетът Captain's Chairs се предлага с две кресла на втория ред с тънки подлакътници и доста голямо разстояние между тях, което улеснява пътниците да стигнат до третия ред.

Има и Cold Climate Pack с различно отопление и версия за много студен климат, комплект за теглене, с различни асистенти и въздушно окачване. А Convenience Pack добавя регулируеми вътрешни светлини, аудио система Meridian, хладилник и пета врата с плавно затваряне.