Функцията Street View в Google Maps ще бъде обогатена с изображения от България, съобщи интернет гигантът Google.

Тя позволява на потребителите да намират квартали чрез панорамни изображения на улично ниво.

Street View е достъпна в над 30 страни по целия свят, а в следващите дни автомобилите на Google ще правят снимки из нашата страна. Изображенията ще бъдат заснети на 360 градуса.

След това ще бъдат обработени и внимателно подредени. Може да отнеме няколко месеца, преди да бъдат налични в Street View.

В момента функцията е достъпна в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Google ще уважи неприкосновеността на личния живот, като замъглява лицата и регистрационните номера. Потребителите могат да докладват за допълнителни кадри за отстраняване чрез натискане на бутона „рапортуване на проблем" в долния ляв ъгъл на изображението и попълване на кратък формуляр, в който се посочва точния кадър, който да бъде премахнат.

Street View позволява да проверите ресторанта, в който ще бъдете, преди да сте пристигнали, да изберете къде да пътувате, да си уговорите място за среща.

Хората, които си търсят жилище, могат да спестят време, чрез проучване на имоти и околностите предварително, а също и да преценят начините за достигане до там с кола.

Представителите на бизнеса също могат да се възползват от Street View чрез безплатно вграждане на Google Maps директно в уебсайтове си.

Видеото се зарежда...