"Честит рожден ден, г-н премиер! Благодарим ви за подаръка!".

С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна индиректно към Бойко Борисов. Това стана в присъствието на финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

141 978 поименни акции на държавата в "Свободна зона" - Пловдив връчи Горанов на Тотев. Така общината придобива 46,4% от дяловете на държавата в дружеството. Отделно градската управа притежава 37 %. На практика става мажоритарен собственик. "Това става в днес, когато нашият премиер има рожден ден. Да е жив и здрав и да има много успехи", пожела Иван Тотев. След което двамата с Горанов подписаха договора за прехвърляне на акциите.  Тя разполага с 1,7 млн. лева капитал, а площите й са отдадени на 100%. Плановете се общината да разшири складовата база и да стартира производствени процеси.

Това е вторият голям проект за Пловдив, който държавата осъществява. Първият беше строителството на спортната зала, отбеляза министърът на финансите. Той уточни, че не така стои въпросът с развитието на Северна България. Според него държавата трябва да насочи усилията си към този регион. По думите му имало ревност между представителите на кабинета относно развитието на Южна и Северна България.

Горанов обясни, че на този етап държавата не може да задели средства за довършване на стадион "Пловдив", тъй като погледът й е насочен към Северна България. Министърът уточни, че данъчните проверки в Слънчев бряг няма да приключат скоро. "В момента сме на етап, в който се набелязват лицата, които ще бъдат проверени", каза той. Министърът допълни, че шефът на националната полиция и директора на НАП няма да прекарват уикендите си в София, а на морето. Но не и на плажа. Иван Тотев, Владислав Горанов и Менда Стоянова първо седнаха в пловдивско зоведение.

Иван Тотев, Владислав Горанов и Менда Стоянова първо седнаха в пловдивско зоведение.
Иван Тотев заведе Горанов да инспектира как върви ремонтът на бул. "Васил Априлов", за който държавата отпусна пари.
Иван Тотев заведе Горанов да инспектира как върви ремонтът на бул. "Васил Априлов", за който държавата отпусна пари.