Връчиха наградите на националния конкурс "Икономика на светло" за 2015 г. Победителите бяха оповестени на тържествена церемония, открита от министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.
Конкурсът се провежда за трета поредна година. Негови организатори са Асоциацията на индустриалния капитал в България и Национален център "Икономика на светло".
Победителите в трите категории бяха излъчени чрез тайно гласуване на 100 членно експертно жури. Номинациите бяха определени чрез отворена обществена анкета през април и май.

В категорията за "Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция" наградата бе присъдена на Петър Кънев, Делян Добрев и Мартин Димитров - народни представители в 43-то Народно събрание на Република България. Те бяха наградени заради нормотворческите им инициативи през 2015 г. и за приемане на законодателство в посока на ограничаване на неформалната икономика. Наградата връчи министърът на труда Зорница Русинова.

В категорията "Нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата" първото място спечели Агенция "Митници" за отчетени рекордно високи нива на събираемост през 2015 г. и постигнати успехи в борбата с митническите и данъчните измами и контрабандата. Наградата връчи председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България г-н Васил Велев.