Правилата за избор на председател на КФН са съгласно закона, където срок не е определен. Правилата които са приети за избор на председател на КФН едно към едно преповтарят закона и изискванията.В закона няма срок, има в правилника и с решение Народното събрание е решило този срок да не бъде 7, а 5 дни. Това каза председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова в парламента след срещата на Патриотичния фронт с Карина Караиванова, номинирана за шеф на комисията.

Стоянова припомни, че правилата са приети в пленарната зала със 108 гласа „за“.

Във вторник ще се проведе изслушването за нов състав на Комисията за финансов надзор, а Патриотичния фронт ще я подкрепи, каза Емил Димитров след срещата на групата.

Според Димитров Караиванова ще бъде избрана.

"Мога да кажа, че се представи блестящо. Тя разказа своята автобиография, разказа за европейските институции, в които е работила, разказа за част от намеренията си. Тя не може да носи отговорност щом другите не са събрали смелост и не са поискали да номинират. Ние имахме право да номинираме човек, но нямаше кого да номинираме. Това че някой се е въздържал не означава, че не трябва да имаме нов шеф на КФН. Приела е предизвикателството, другите са се уплашили."

Той каза, че изборът няма да бъде спрян от групата му, а кандидатът, отговаря на условията за заемане на поста.

Ако утре се яви един човек за президент, няма да изберем президент, защото няма кандидат ли?, попита той.