"Енерго-Про Мрежи” подмени 64 стоманобетонни стълба и 5000 м стари жици с усукани изолирани проводници, които са много по-устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия.

Едновременно с рехабилитацията на съоръженията се изнасят и електромерните табла на границата на имотите, което дава възможност за редовен отчет, без да е необходимо клиентите да осигуряват достъп.

До момента електроразпределителната компания е инвестирала в проекта над 120 000 лева. До края на годината ще бъдат вложени още 35 000 лв.

Проектът за обновяване на електрическата мрежа ще осигури качествено и стабилно електрозахранване на жителите на град Суворово. Реконструкцията ще сведе до минимум възможността от възникване на аварии при влошаване на метеорологичните условия през зимата и ще създаде условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

“Енерго-Про Мрежи” поддържа и обслужва 42 492 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение. Дейността ѝ обхваща 9 области - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. (24часа)