Експертите по недвижими имоти наричат империя собствеността на разпадащата се звездна двойка Анджелина Джоли (41 г.) – Брад Пит (52). Империя за около 100 милиона долара, която скоро трябва да бъде разделена предвид задаващия се драматичен развод межу двамата. Общото състояние, което знаменитостите са натрупали през 12-те години, откакто са заедно, се изчислява на между 400 и 450 милиора долара.
Най-скъпият имот на двойката е в историческата югоизточна френска област Прованс - Шато „Миравал“, което се оценява на около $60 милиона. Джоли и Пит купиха огромното имение през 2008 година, а през 2014-та направиха там сватбата си. Сградата, строена през 1970 година, може да се нарече по-скоро замък и има 35 стаи, а общата площ заедно с лозята и градините е 400 хектара. Развива се биоземеделие и се произвеждат бели и червени вина.

През юни тази година Анджелина и Брад обявиха за продажба имота си във Френския квартал на американския град Ню Орлиънс за $6,5 милиона. До момента обаче сделка още няма. Домът с площ 690 кв. м разполага с 5 стаи и три и половина бани, асансьор и отделна къща за гости. В съседство живее друга звезда – Матю Макконъхи.

Интересен е случаят с имота в Лос Фелис, предградие на Лос Анджелис. През 1994 година, когато Брад Пит все още не е бил женен и за първата си съпруга Дженифър Анистън, купува вилата с 5 стаи и с площ 500 кв. м за $1,7 млн. Нататък във времето актьорът присъединява съседни имоти – къща от 230 кв. м за $380 000 през 1996 г., още една две години по-късно. През 2008-а и 2009-а, когато вече са двойка, Анджелина и Брад купуват още два съседни имота и според мнозина създават перфектното място за живеене за себе си и шестте си деца – 3 биологични и 3 осиновени. Засега никой не се е наел да съобщи публично общата стойност на цялото имение в Лос Фелис.

Двамата притежават и голям имот в Санта Барбара в Калифорния за $5 милиона, който ползваха често през лятото заради хубавия плаж. През годините Джоли и Пит са купили заедно още няколко по-малки имоти в САЩ и Европа, но не за всички има публично данни за стойността им.

През 2007 година звездите се сдобиха с апартамент в Манхатън – във „Валдорф Астория тауърс“, където имотите са скъпи заради лукса и високата степен на сигурност. През юни 2015-та двамата купиха и вила на испанския остров Майорка. Тя е с 8 стаи и според медии струва 2,65 млн. евро. Брад живял там, докато вървели част от снимките на филма Allied. Военната драма ще се появи на екран през ноември и в нея американският актьор си партнира с Марион Котияр. Красивата французойка бе набедена, че по време на снимките завъртяла главата на Брад и именно това вбесило Анджелина. Наложи се Котияр публично да опровергава клюката и дори обяви, че е бременна с второ дете от любимия си Гийом Кане. Според светски медии в САЩ като основен мотив за молбата за развод Джоли е посочила агресия срешу децата им.

Снимки Архив, Splash news, wikipedia, Pacificcoastnews, news.com.au

Сватбата на звездната двойка през август 2014-та във Франция в присъствието на шестте им деца бе едно от светските събития на годината в света.
Сватбата на звездната двойка през август 2014-та във Франция в присъствието на шестте им деца бе едно от светските събития на годината в света.
Част от имота в Лос Фелис
Част от имота в Лос Фелис
Вилата в Майорка
Вилата в Майорка
Имотът в Ню Орлиънс
Имотът в Ню Орлиънс
В тази сграда в Манхатън е апартаментът на звездите
В тази сграда в Манхатън е апартаментът на звездите