Леонардо ди Каприо (41 г.) обяви за продажба срещу 10,95 милиона долара двуетажна къща на брега на океана в Малибу, щата Калифорния. Носителят на „Оскар“ е неин собственик от 1998 година, когато я купува за едва 1,6 милиона долара, според мнозина с хонорара от филма „Титаник“.

Къщата с жилищна площ 165 кв. м е с директен достъп по тесни стълби до Carbon Beach, известен в Малибу като плажа на милиардерите. От широката тераса, на която има джакузи, се открива безкрайна гледка към водата. Откакто е придобил имота Ди Каприо е направил много промени, като в момента в него има 3 спални и 2 бани. В последните години къщата е използвана най-често от майката на актьора Ермелин, но по-рано през тази година той обяви, че я дава под наем за 50 000 долара месечно. В интериора преобладава бялото, а високата продажна цена идва освен от местоположението сащо от изключителното качество на използваните материали и скъпото обзавеждане.

В последните 7 години Ди Капри продаде други два имота в Малибу – през 2009-та къща за $7,4 млн. и още една за $17,35 млн. през 2013 г. Състоянието на актьора e около $245 милиона.

Снимки wmagazine.com