Христо Миланов: Успехът е верига от обстоятелства - правилни хора, правилно място, настроение и кауза, която е обща

Ресторант "Антре" в Бургас е единственото място в града, където могат да се опитат любопитни авторски специалитети, като станалото емблематично млечно телешко от бут, приготвено при нискотемпературни условия. Главният готвач Христо Миланов използва различни техники при приготвянето на храната, като бавно или вакуумно готвене, а вкусовете, които предлага са автентични. Той заедно с още двама съдружници създават "Антре" в края на миналата година.

- Защо и как избрахте да започнете този бизнес?

- Работил съм на много места през всички години, в които се посветих на храната. Срещах много хора, но съдбата ме събра със съдружниците ми, които са и мои съмишленици. Създадохме Антре - място със силна индивидуалност и концепция, в която храната е смела и различна.

- Кое е това, което най-много ви мотивира?

- Когато виждам хората доволни, а ресторантът - пълен. Радваме се, че винаги се връщат, и то все по-любопитни и отворени към предизвикателства.

- Кои са най-важните хора за успеха на вашия бизнес?

- Всички хора от екипа са от значение. Успехът е верига от обстоятелства - правилни хора, правилно място, настроение и кауза, която е обща.

- Кои са най-големите предизвикателства, пред които сте се изправяли?

- Да направя собствен ресторант беше голямо предизвикателство. Много е трудно. Да управляваш е огромна отговорност, себеотдаване. Трябва да има много голям баланс - от ценообразуването до намирането на подходящи клиенти.

- Какво научихте за тези години като предприемач?

- Моят опит е близо десет месеца, може да се каже, че все още се уча. Най-важно е човек да държи на хората в екипа си, да ги мотивира, за да може да очаква взаимност.

- Как си представяте своя бизнес след 5 години?

- Трудно ми е да кажа, този бизнес е много непостоянен. Не може да имаш някакви грандиозни планове за бъдещето. Ако приключвайки днешния ден си свършил цялата работа, то значи имаш нужда от повече развитие. Винаги трябва да остава нещо, което да свършиш и на следващия ден. Мечтаем и работим върху „Антре“ сега, а времето ще покаже как ще се развие занапред.
Имаме амбицията и за още обекти, мислим върху идеята за следващ ресторант с различна и смела концепция.

*"24 часа" е ексклузивен медиен партньор на кампанията „МЕТРО Ден на предприемача“. Рубриката представя български предприемачи и се осъществява със съдействието на „Метро Кеш енд Кери България“.