VIVACOM го пуска в магазините си

VIVACOM пуска в магазините си смартфонът Xperia X Compact на Sony. Цената на модела е 29,90 лв. на месец с план Smart XL.

Устройството има 4,6-инчов HD IPS Triluminos дисплей, който обхваща цялата ширина на телефона, който е защитен със сензор за пръстови отпечатъци.
Основната камера е 23MP и влиза в работен режим за части от секундата чрез функцията и бутона за бързо стартиране. Хибридният автофокус осигурява прецизно снимане дори и при импулсивни кадри, а чрез широкото фокусно покритие снимка може да се направи при докосване на всяка част от екрана, дори и в ъглите.

Към познатия сензор за изображения на Sony са добавени още два, които формират новата тройна сензорна технология. Тя позволява заснемането на изображения в движение с реалистични цветове и при всякакви условия. Селфи камерата е 5MP.
Смартфонът работи с Android M, има 32GB вградена памет и 3GB RAM и режим за пестен на енергия. Чрез нови технологии животът на батерията е удължен двойно.

Смартфонът се предлага в черен и бял цвят, а скоро ще бъде наличен и в Mystic Blue. Цветът на телефона покрива не само гърба, но и предните панели и фона на екрана.