„Медийна група България“, която издава вестник „24 часа“ и редица други издания, стартира кампанията „Новата БГ икономика“. Първото събитие, организирано в рамките на кампанията, е дебатът за машиностроенето, който ще се състои на 4 октомври от 10 часа, а не както бе обявено предварително от 11 часа, в зала „Роял“ на „София хотел Балкан“ (бивш „Шератон“).

Негов съорганизатор е списание .BG/Иноватор, чийто втори брой е посветен на машиностроителния отрасъл.

В дискусията, която се провежда под патронажа на икономическия министър Божидар Лукарски, ще участват и социалният министър Зорница Русинова, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Мариета Захариева.

“Новата BG икономика” ще търси източниците на растеж за икономиката и възможните стимули за това. Тя включва поредица от бизнес форуми, на които ще бъдат дискутирани проблемите и възможните решения пред 10-те най-перспективни сектора в икономиката.

Всеки от тези 10 секторни дебата ще бъде съпътстван и от поредица публикации в изданията на “Медийна група България” и сайта 24chasa.bg.

Цел на кампанията е съдействаме за преодоляването на административни, регулаторни и друг вид пречки пред бизнеса, така че той да работи в по-добра административна и законова среда. Участници в дискусиите ще бъдат представители на изпълнителната, законодателната и местната власт и разбира се – представителите на съответния отрасъл.