Александър Тосев си тръгна с чисто нова кола от пловдивския панаир. Той спечели наградата за посетители и вече е собственик на авангардния автомобил Smart Fortwo. Името на късметлията беше изтеглено между повече от 25 000 анкетни карти. С тях беше осъществено допитване сред гостите на изложението, продължило от 26 септември до 1 октомври 2016.

Леката кола бе част от колекцията в Смарт палатата, която се прави за първи път. Там бяха представени иновативни автомобилни решения, финансов инженеринг, модерни подходи за мениджмънт и хайтех разработки.

Голям интерес предизвикаха и премиерите на последни модели коли в изложбата "Автосвят". Хит сред посетителите стана прототипът на български електромобил с два багажника.

Гостите се забавляваха с Дрон шоу, което бе част от новата изложба за роботи и роботизирани системи "Робохайтех". Летящите роботи бяха най-атрактивната част от нея. Публиката беше привлечена и от многото иновации, показани в рамките на единадесет специализирани изложби. Над 600 фирми от 33 държави демонстрираха последно поколение изделия и услуги от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, роботиката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

Надяваме се догодина бизнес форумът за инвестиционни стоки и технологии да е още по-силен, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите в панаира.