Офис парк „Пловдив” подкрепя налагането на града като водеща IT дестинация

Най-модерната офис сграда в Пловдив официално отвори врати. Събитието уважиха представители на местната власт, държавната администрация и бизнеса. Управителят на компанията инвеститор „Галакси инвестмънт груп” Константин Бояджиев и кметът Иван Тотев заедно прерязаха лентата на новата сграда. Офис парк „Пловдив” e специално проектиран и строен за компаниите от аутсорсинг и IT индустрията и вече посрещна наемателите си.

Реализирането на офис парк „Пловдив” е израз на увереността от страна на инвеститора, че градът се развива като предпочитана инвестиционна дестинация за високотехнологичният сектор. Сградата е единственото място в Пловдив, в което компании с най-високи изисквания могат да наемат офис площи от клас „А“ и отговаря изцяло на изискванията за офис от ново поколение. Още преди старта на строителството проектът беше таргетиран към бизнеса от IT и аутсорсинг сферата. Седеметажната сграда е с разгърната застроена площ 8331 кв. м, с модерни голямоформатни офиси, изцяло съобразени с нуждите на наемателите. Има и подземен паркинг на едно ниво. Офис парк „Пловдив” привлича наематели и заради атрактивната си локация, в район с новоизградена паркова, улична и подземна инфраструктура. Разположен е в най-зелената част на града в съседство с мол „Пловдив” и Гребния канал. Това създава допълнителни удобства за бъдещите ползватели на сградата. Три главни булеварда осигуряват бързи комуникации към останалите райони на града, автомагистрала „Тракия” и летището.

„Пред Пловдив има отлични перспективи за привличане на IT и аутсорсинг бизнеса, които да допринасят за икономическия растеж на града. Това е сред основните мотиви за нашите инвестиции. Вярваме, че със завършването на този проект ще направим Пловдив значително по-привлекателен за новите компании, които ще го изберат за развитие на бизнеса си“, коментира Константин Бояджиев, управител на „Галакси инвестмънт груп”. Той благодари на партньорите на компанията за доверието.

Още по време на строителството голяма част от сградата беше предварително отдадена под наем на IT и аутсорсинг компании. Първите наематели са две от най-големите български IT компании SiteGround и Bulpros. Siteground са носители на награда за най-добър IT работодател за 2015 от AON България. Bulpros е единствената българска компания, представена в класацията на Deloitte Technology Fast за Централна и Източна Европа. Към офис парк „Пловдив” се насочиха изявени компании, вече представени в града - Easy Consult, Javelin Group и DelaSport. Инвеститорите избират Пловдив най-вече заради квалифицираните кадри, добрия бизнес климат и наличието на модерна офис инфраструктура на конкурентни цени.