Билки в саксии, шипков мармалад - спомен от детството, истинско сирене, хубаво вино и голямо разнообразие от биопродукти ще намерят днес посетителите на фермерския пазар в Благоевград.  Той започва от 10.30 часа на площада „Георги Измирлиев“ и ще продължи до 18 часа. Организира го специално за деня на "24 часа" в града в. „Български фермер“ с подкрепата на Българската банка за развитие.

26 земеделски производители предлагат на пазара плодове и зеленчуци, кисело мляко, кашкавал и сирене от краве, биволско, овче и козе мляко, биосокове и биовино, консерви, сладка, билкови чайове, подправки, мед и пчелни продукти. 

Пазарът е част от инициативата на "Български фермер" за свързване на малките ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Целта е да покажем, че има начини земеделските стопани и производители на храни да печелят, като пряко продават стоките си на градските жители, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната. Така насърчаваме контактите помежду им.

Фермерския пазар в Благоевград е организиран със съдействието на Община Благоевград, Българска асоциация "Биопродукти", фондация "Биоселена" и земеделски производители от региона и страната.