Кредитна карта при изключително преференциални условия е новото предложение на Алианц Банк България към клиентите със застраховка „Живот”. Те могат да получат картата с кредитен лимит до 75% от откупната стойност на застраховката, без такса за издаване и без годишна такса за обслужване за първата година. Всички плащания, извършени с картата, са без такса.

Кредитните карти от Алианц Банк България са с гратисен период при покупки до 45 дни, като притежателите имат свободата да изберат дали да погасят пълното задължение или да внесат само минималната погасителна вноска, която е в размер на 3% от опуснатия кредитен лимит. След гратисния период лихвата също е преференциална и е 10% по сметки в евро и щатски долари и 12% по сметки в лева.

Клиентите на „Алианц” получават своята кредитна карта с активирана услуга за 3D защита, която осигурява най-високо ниво на сигурност при онлайн разплащания. В допълнение те могат да следят движенията по сметката и извършените транзакции с картата чрез услугата SMS известяване. Специалната застраховка „Сейф кард”, която се предлага към картите, покрива неправомерно изтеглени суми и плащания с открадната или изгубена карта, включително разходи за възстановяване на ключове и лични документи, когато те са били откраднати или изгубени заедно с картата.

В допълнение банката предоставя възможност за участие в програмата „Бонус Алианц Детство“. Чрез нея клиентите спестяват, докато пазаруват. За всяка транзакция на стойност над 50 лв получават бонус в размер на 0,50 лева. Сумата от събраните бонуси се изплаща по спестовна сметка „Алианц – Детство” на всеки 6 месеца. При достигане на 30 транзакции в рамките на отчетния 6-месечен период бонусът се удвоява.