“Виваком” вече предлага супербърз интернет със скорост до 1000 Mbps, съобщи в четвъртък шефът на телекома Атанас Добрев.

Той допълни, че новите услуги са достъпни за 1,1 млн. домакинства, благодарение на покритието на оптичната мрежа на оператора. Предстои тя да бъде да бъде разширена с още 250 000 домакинства.

Високоскоростният интернет може да се ползва с 6 нови пакета. С FiberNet 300 потребителите получават до 300 Mbps скорост за сваляне и до 100 Mbps за качване на информация. FiberNet 500 осигурява до 500 Mbps скорост за даунлоуд и до 200 за ъплоуд на файлове.

За потребителите, които искат да се сдобият с още по-бърз интернет у дома, телекомът предлага FiberNet 1000, с който свалянето става с до 900 Mbps, а качването - до 300 Mbps. Абонатите ще могат да използват новите услуги на цени от 39,80 до 99,80 лв при комбинация с друга услуга на телекома.

С всеки пакет “Виваком” осигурява безплатна инженерна инсталация, рутер и антивирусна програма.

Като допълнение към новата услуга телекомът прави промоция на телевизионните пакети. Предложенията включват над 200 телевизионни канали, от които над 50 в HD качество, разнообразие от жанрове на програмите.

През декември са включени и нови канали. В допълнение клиентите ще могат да се възползват от отстъпки до 50% от месечния абонамент за интерактивна телевизия.

Посочените услуги са валидни при сключване на нов договор или преподписване на настоящ и в комбинация с друга услуга.