Магазинът ще следва обновената концепция

и новата модерна визия на веригата

На студентския празник 8 декември “Практикер” започна изграждането на нов хипермаркет за дома и градината в Ямбол.

Първа копка направиха кметът на общината Георги Славов и председателят на съвета на директорите на “Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

На достъпни цени новият магазин на “Практикер” ще предложи на жителите на Ямбол и околността богат асортимент от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители. Те са в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари.

“Практикер” - Ямбол, ще бъде разположен на бул. “Граф Игнатиев” № 173-175, в съседство до хипермаркет “Технополис”. Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен.

Новият хипермаркет ще даде възможност на потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да сътворят или обновят своите мечтани дом и градина.

Стремежът на компанията е те да пазаруват в светла и приятна обстановка и да получават внимателна и професионална консултация.

Сградата на новия “Практикер” - Ямбол, ще заема площ от близо 6800 кв. метра. Търговската зала ще се простира на повече от 4900 кв. м, а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 144 паркоместа, свързан с паркинга на “Технополис”.

Главен изпълнител на проекта е фирма “Автострой” ООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти след 5 месеца.

Иначе “Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години “Практикер” изгражда 9 хипермаркета - два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново.

“Практикер” - Ямбол, ще бъде изграден според новия модерен облик и концепция на магазините, след като през 2014 г. българската компания “Видеолукс Холдинг”, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT “Технополис”, придоби целия бизнес на немската верига “Практикер” в България.

Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети “Практикер” в страната, както и разширяването на веригата с нови обекти.

Кметът на Ямбол Георги Славов и председателят на съвета на директорите на “Видеолукс Холдинг” Тодор Белчев направиха първата копка на новия обект.
Кметът на Ямбол Георги Славов и председателят на съвета на директорите на “Видеолукс Холдинг” Тодор Белчев направиха първата копка на новия обект.