Програмата за ромските жилища в момента не функционира. Това каза министърът в оставка Лиляна Павлова пред журналисти след срещата си с парламентарната група на ПФ във връзка със санирането, съобщи „Фокус“.

„По нея проекти не се реализират. Това е програма, която се реализираше последно в периода 2008 г. и 2009 г. По нея са възложени договори за строителство на ромски къщи и ромски сгради и жилища на територията на няколко общини. Ако правилно си спомням те бяха за 16 млн., тя бяха финансово необезпечени. 2009 г., ако си спомняте при началото на правителството на г-н Борисов от август 2009 г. тези програми бяха спрени“, заяви министърът в оставка Павлова.

Тя коментира, че има отделни разплащания за сметка на тези договори, които са били сключени през 2008 г. и за които финансово необезпечените договори са спрени. „Фирмите са съдили държавата и има някакви плащания назад във времето от тези договори от 2008 г.“, коментира тя. Министърът в оставка поясни, че От 2009 г. насам няма програма за ромите, както и предвиден бюджет.