Електрическият автомобил “Оазис“ притежава малка интегрирана на предното стъкло градина с растения. Той е двуместен и притежава 2 електрически мотора. Завърта се с колелата си с почти нулев радиус, благодарение на специялния ъгъл на волана, пише rinspeed.eu.

Множеството технологични и визуални концепции са дело на щвейцарската компания Rinspeed. Трябва да се отбележи и елегантният интериор - оборудван със шкаф, кресло, телевизор.

Използвани са висококачествени материи за изработването на текстилните части. Подът е изцяло от дърво, използвани са иновативни лепила за слепяване на частите. Джантите са гравирани с лазер.

“Оазис“ притежава интелигентни технологии, помагащи при пътуване и в планирането на маршрут. Шофьорът се информира от система следяща социалната мрежа Facebook за приятели със сходни вкусове. Например наскоро харесан нов ресторант, който ще бъде отворен наблизо. С едно кликване "Оазис" може да резервира маса в ресторант.

Комуникацията с тази система се извършва посредством гласова команда или с жест. Воланът се сгъва и се превръща в клавиатура, а шофирането преминава на автопилотен режим.

Колага разполага с офис софтуер и Skype, Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp и др. социални приложения. Системата информира за закъсняване на полети и задръствания. Предното стъкло служи за гигантски дисплей за виртуална реалност.

"Оазис" използва различни сензори, базирани на технология за улавяне на 360-градусова гледка от заобикалящата го среда с изключителна прецизност.

Автомобилът ще бъде показан на автомобилни изложения в Лас Вегас и Детройт през 2017 г.

Превод и редакция: Мария Узунова

Кадри: Youtube