“Теклас-България”, която произвежда каучукови съединения и пластмасови тръби за “Дженерал мотърс”, “Фолксваген” и “Даймлер - Мерцедес,” разширява дейността си у нас. Компанията ще строи четвърти завод в Кърджали. Там ще има и център за развойна и изследователска дейност. Инвестицията е за 13,47 млн. лв. и ще бъдат разкрити 450 нови работни места.

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева им връчи сертификат за инвестиция клас А. Досега компанията осигурява работа на 1900 работници.

Даден беше и сертификат клас А за “Тубис България”, част от TUBIS AG - Германия, за завод за производство на масло от полимери в с. Победа, община Долна Митрополия. Инвестицията е 6,8 млн. лв.

“СофтСърв България” пък получи третия сертификат клас А за комплексен анализ при разработката на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Вложението е 1,28 млн. лв.

През 2016 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 24 проекта на обща стойност над 385 млн. лв. Те имат потенциал да разкрият над 4700 нови работни места. Още 23 проекта са в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции, те са за над 433 млн. лв., като очакваме да осигурят заетост на над 5500 души, каза Везиева.