27 компании, работещи в България, се състезават за наградите на германската икономика, които ще бъдат връчени на церемония на 26 януари в Софийската опера.

Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБТИК) връчва наградите за 13-а поредна година. Целта на призовете е да мотивират компаниите за делови контакти с немски партньори.

Тази година наградите ще са в четири категории- голямо предприятие, за което са номинирани “Бел Хелла Термоконтрол”, “БТБ България”, “Булпрос Консултинг”, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”, “Лидл България енд Ко КД”, “Либхер-Хаусгерете Марица”. За малко и средно предприятие номинациите са четири. Най-оспорвана ще е надпреварата в категорията корпоративна социална отговорност - за организации, проекти, ноу хау и др. със социална насоченост. Там са номинирани 13 фирми, сред които търговска верига, банки, предприятия, летищен оператор и др. Ще има и четвърта категория - иновации. В нея се състезават 4 компании.

Победителят във всяка категория ще бъде определен от жури от високопоставени представители на бизнеса, политиката и дипломацията.

В сряда членовете на журито дадоха гласа си. Кои са победителите обаче, ще стане ясно на новогодишния бал на ГБТИК след седмица. “24 часа” е медиен партньор на събитието.