Децата играят в приятна обстановка с много светлина, приятен жълт цвят, дърво и стъкло. Правят куп неща заедно, въпреки че са на различна възраст. Това не е фантазия, а реалност в едно училище в Мадрид, в което се провежда обучение по английски език.
Интериорът в двуетажната сграда е създаден от местното Rica Studio, за да отговори на идеята на собствениците да обучават децата по метода "Реджо Емилио".
Той е създаден след Втората световна война в едноименния италиански град, защото местните искали децата по-бързо да се отърсят от ужаса и да започнат да учат. Основава се на разбирането, че всички хлапета са любопитни и изобретателни, и обучението им трябва да се базира на това.
Така в Реджо Емилия създават условия, в които децата да се обучават, докато се озовават в различни ситуации, и докато решават конкретни казуси. Това включва играта, взаимната помощ, танците, пеенето, конструирането, експериментирането и т.н. Затова дизайнът на тези училища няма нищо общо с традиционния, който познаваме.
Стига се и по-далеч - семейството също се включва в процеса, като негови членове участват в текущи проекти. А това определено е в помощ и на възпитанието у дома. И още нещо - в дългосрочен план се включват и теми, подсказани от самите деца.
Снимки Rica Studio