Фондът на фондовете удължи с един месец срока за провеждане на планираните пазарни консултации по ОП “Иновации и конкурентоспособност”, съобщиха оттам.

Планът е да се привлекат мениджъри и инвестиционни фондове, които да управляват 30 млн. евро по тази оперативна програма, които са заделени във фонд “Фонд за технологичен трансфер”.

Причина за удължаването на срока до 10 март е повишеният интерес към финансовия инструмент към края на първоначално обявения срок - 10 февруари, уточняват експертите на Валери Белчев. 

С новото решение, фондът на фондовете цели да обхване по-широк кръг от пазарни участници и да предостави допълнително време за срещи и дискусии за характеристиките на инструмента със заинтересованите страни.

Идеята е структурата на финансовия продукт да отговаря в максимална степен на нуждите на пазарните участници и на актуалната ситуация в сектора.

Инструментът предвижда създаване на инвестиционни фондове, в които публичната инвестиция да привлече и частни капитали. Общият финансов ресурс ще се насочи към фирми, които търсят подкрепа за технологии и иновации.