Както казва нашият мислител Томислав Дончев, ГЕРБ са толкова предвидими, толкова сме ясни, толкова се знае каква ще направим, че дори не можем да излъжем предизборно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време Европейски форум „Предприемачество за растеж“.

Ние категорично сме за плосък данък. Той работи добре, ако се премахне ще се увеличи сивият сектор, борбата с контрабандата. Това което направихме генерира ресурс в бюджета и прави конкурентно способни компаниите. 

"За образованието смятам, че трябва да има подготовка на кадрите, която да е в интерес на бизнеса. Ние сме малки като държава и работната ръка е много важна. Не само в София, но и в Пловдив в индустриалната зона има инвестиции за над 1 млрд. Мостове и виадукти може да се правят от големи компании, а това което се реализира само ще допринесе за развитието на бизнеса. Вчера отидох до Сливен и не усетих пътя. Към Благоевград се строи усилено лотът "Струма" и "Кресна". Става като градска среда, като минах покрай Пловдив видях, че навсякъде е населено. Това, което направихме, вече работи", коментира Борисов.