По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2016 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонни данни, се увеличава с 3.1% спрямо третото тримесечие на 2016 година. Ръст е регистриран при почти всички дейности в сектора, като най-висок е за "Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта" (7%). Намаление се наблюдава само при дейността "Воден транспорт" - с 22.8%.

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" нараства с 4% спрямо третото тримесечие на 2016 година. Най-голямо увеличение е отчетено при "Издателска дейност" и "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика" - с 12.7%. Спад се наблюдава при "Радио- и телевизионна дейност" (3.9%) и "Далекосъобщения" (0.8%).

През четвъртото тримесечие на 2016 г. общият календарен индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи" нараства с 8% в сравнение със същото тримесечие на 2015 година. Увеличение се наблюдава при всички дейности, като най-значително е при "Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта" (15.7%) и "Пощенски и куриерски услуги" (10.8%).

Общият календарен индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" е със 7.3% по-висок в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 година. При "Други бизнес услуги" най-голямо увеличение спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г. е регистрирано при "Административни офисдейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 24.6%, а най-съществено е намалението при "Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи" (22.6%).