Започна церемонията по награждаването на инвеститорите на 2016 г, която се провежда за 11-и път. Неин организатор е Българската агенция за инвестиции. Церемонията, която отличава фирмите, инвестирали у нас през миналата година, уважиха вицепремиерът Деница Златева, министърът на икономиката Теодор Седларски, зам-министри на икономиката, енергетиката. По-късно се очаква в тържеството да се включи и премиерът Огнян Герджиков. Медийни партньори на събитието са "24 часа", БНТ и "Дарик".

Журито на конкурса допусна до финала 16 от 60 предложени компании, които се състезават в 5 категории. Награждаването започна обаче от почетните награди на Българската агенция за инвестиции.

Кристален плакет за успешен стартъп получи компанията "Корс Дот". Компанията е разработила IT платформа за обучение, има клиенти в много държави, сред които и американската армия в Европа

Плакетът им бе връчен от зам-министъра на икономиката Любомир Гарчев. 

Гарчев каза, че в България да правиш бизнес, може да е сложен и романтичен процес.

Кристал получи и кметът на община Марица Димитър Иванов. Общината е отличена за най-много инвестиции на глава от населението. На нейна територия е "Тракия икономическа зона", в която в следващите години се очакват инвестиции за 1,1 млрд евро.

Кметът посвети наградата на икономическата зона. Община Димитровград пък получи отличие за най-добри условия за привличане на инвестиции. Нейният кмет Димо Димов каза, че са привлечени 3 международни компании. Шефът на Стамен Янев отбеляза, че вложенията в общината са за 130 млн лева и с потенциал за откриване на 3500 работни места. Столичната агенция за приватизации инвестиции бе отличена и получи плакет за новосъздадена институция. 

"Асарел-Медет" бе отличен за социално отговорна компания. Наградата връчи издателят  на в-к "24 часа" Венелина Гочева.

Тя отбеляза, че за 5 години компанията е инвестирала в Панагюрище 150 милиона лева в болница, спортна зала, музей на панагюрското злато.

Наградата получи Христо Николов от управляващия екип на "Асарел-Медет", а признание и насърчение за бъдещи по-добри дейности.