Премиерът Огнян Герджиков прие днес Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC, която е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване. В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители заявиха интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.
Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.