Три проекта от инвестиционната програма на община Добрич 2014-2020 г. започват да се реализират – съобщи кметът Йордан Йорданов. Те са по оперативна програма „Региони в растеж” и са на обща стойност над 3,5 млн. лв. Проектите са във фаза започване на конкретни дейности по тях – допълни кметът.

С 1,4 млн. лв. ще бъде ремонтирана улица „6 септември”, която ще осигури по-добри условия на над 160 фирми, които развиват дейност в района.

Предвижда се създаване на нова инфраструктура – ремонт на 1140 кв. м улица, изграждане на тротоари, оптична мрежа, енергоспестяващо осветление Целта е да се подобри градското пространство и условията за бизнес.

С над 600 000 лева ще бъде ремонтирана сградата на пожарната в Добрич, като целта е да се направят енергоспестяващи строително-монтажни дейности. Задачата е сградата от сегашния клас„Д” да премине в клас „А”.

Сградите на пожарната са с разгърната площ 4272 кв. М. , а целта е да се постигне енергийна ефективност от 60 процента.

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, която от м.г. е на общинско подчинение, ще разчита на проект от 1,3 млн. лв за ремонт, изграждане на спортна площадка, култивиране на прилежащото пространство, което е основно парково. „Освен за ремонт, с част от средствата ще закупим оборудване на лаборатории и кабинети. Ще изградим зала със 120 места, спортна площадка и т.н.” – каза директорът д-р Светла Тодорова. Ще се построи и оборудва и хирургическа лаборатория, където учениците ще имат практически занятия за операции на дребни животни. „Тази специалност все повече се търси и така нашите ученици ще излизат подготвени” – добави директорът.

Срокът на проектите е 24 месеца.