Австрийската компания "Щрабаг" направи днес първа копка на новата си Асфалтова база в община Димитровград. Инвестицията е на стойност 8 милиона лева, обяви Гюнтер Хартвегер, ръководител на направление "Пътно-транспортно строителство" на "Щрабаг" за България, Сърбия, Черна гора и Македония. Очаква се новата производствена база да разкрие близо 100 работни места.
С изграждането на базата си в района на Димитровград австрийската компания си поставя за цел да участва в изпълнението на транспортни и пътни проект на територията на цялата страна и то в дългосрочен план, поясниха инвеститорите. "Щрабаг" идва в една страна, за да остане там. В момента в България имаме три клона - в София, Бургас и Стара Загора. Решихме да построим своята Асфалтова база тук, в село Крепост в община Димитровград. Смятаме, че този имот се намира на много централно място и в бъдеще ще можем да обслужваме целия регион. Друга наша цел е с тази инвестиция да създадем и сигурни нови работни места. За "Щрабаг" е изключително важно да има сигурни и добре образовани колеги-работници и това е друга наша цел, която смятаме да постигнем и в този регион", каза още г-н Хартвегер.
Кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че политиката, която следва общината, е с ясни и конкретни цели. "Тази инвестиция е показателна за отношението на големите фирми към нашата община и за отношението на общината към частния бизнес и условията, които ние предоставяме за осъществяването на такива инвестиции. Не случайно преди около двадесетина дни община Димитровград беше наградена от Българската агенция за инвестиции именно за създаване на добри условия за тези инвестиционни намерения." Иво Димов сподели и за водени разговори с други инвеститори, като до месец и половина ще бъде обявено намерението за строителството на текстилна фабрика в Димитровград.