Двама мъже заинаха в понеделник при злополука в завода за лекарствени средства "Биовет" в Пещера, съобщиха от полицията. Загиналите, на възраст 30 и 34 години, са от Пещера, но до момента не се съобщават имената им.

Сигналът за инцидента е бил подаден към 14 ч. в пожарната служба в града от дежурен служител във фармацевтичния комбинат. На място веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията в Пещера. По първоначални данни жертвите най-вероятно са загинали от задушаване с отровен газ. Единият от починалите е бил заварчик, които е извършвал ремонт на съоръжение за очистка, а другият е бил старши апаратчик на инсталацията, съобщи за "24 часа" директорът на инспекцията по труда Васил Мезов.

На мястото е имало и трети работник, който не е пострадал. По време на заваряването на заварчика му прилошава и моли за помощ старши апаратчика, който е стоял отстрани, и в следващия момент припада. Апаратчикът влиза в съоръжението да помогне, но също припада. Третият работник подава сигнал за случилото се. Пристигналите на място аварийни и медицински екипи са опитали да реанимират двамата мъже, но само са констатирали смъртта им. Тепърва ще се изяснява каква е конкретната причина за смъртта на двамата мъже. На мястото бе извършен оглед под ръководството на следовател от Окръжен следствен отдел-Пазарджик. Веднага след получаването на сигнала за инцидента в завода пристигнаха и областният управител на Пазарджик Златко Митрев и директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Иван Панайотов.

Няма опасност за живота и здравето на работниците в завода, както и на територията на района и града.